De avonturen van Wullem: Sinterklaas (deel 1)

Sinterklaas 2017

Wullem tuurt over De Baandert. Het is al bijna middag en hij ziet in de huizen dat de kinderen nog voor de tv zitten. Wullem verveelt zich. Waarom komen de kinderen niet buiten spelen? Het zonnetje schijnt toch?

Eindelijk komen Job en Lotte naar buiten. Lotte heeft een pen en een blocnote in haar hand en heeft geen tijd voor haar grote vriend. Met grote denkrimpels loopt ze rondjes om hem heen. Wullem kijkt vragend naar beneden; ‘Wat is dit nou?’

’Laat haar maar’, zegt Milan, die ondertussen ook is gekomen. ’Zij is bezig met haar verlanglijstje.’ Wullem moet goed nadenken. Lotte is toch al jarig geweest? ‘Haha’, zegt Milan, ‘Je bent maar één keer per jaar jarig. Nee, Sinterklaas is vandaag aangekomen in Nederland’. Hij neemt dan altijd kadootjes mee die hij op zijn verjaardag uitdeelt.’

‘Maar alleen als je lief bent krijg je kadootjes’, zegt Lotte plagend tegen Milan. Leroy komt ook naar buiten. Ook hij heeft naar de intocht van Sinterklaas gekeken. ‘Ik mag vanavond al de schoen zetten’, zegt hij tegen zijn vrienden. ’Ik vraag een nieuwe voetbal en nieuwe leren voetbalschoenen’.

Wullem kijkt naar de schoenen van de kinderen en snapt er nu helemaal niets meer van. Moeten de kinderen eerst hun schoen inleveren voordat ze een cadeautje krijgen? En waarom geeft Sinterklaas alle cadeaus weg? Je krijgt ze toch als je jarig bent?

Milan moet lachen om het verbaasde gezicht van Wullem. Hij legt uit dat de kinderen 's avonds de schoen mogen klaarzetten (liefst met wat lekkers voor het paard en een mooie tekening voor Sinterklaas en zijn Pieten). Als Sinterklaas dan voorbij komt, krijgen ze wat lekkers of een klein cadeautje.

Wullem kijkt beteuterd naar zijn laarzen. Hij wil ook zijn schoen zetten, maar hij kan zijn laars niet eens uittrekken! Lotte kijkt streng naar haar grote vriend. ‘Ja, dat kan ook niet hoor! Jouw laars is veel te groot. Daar passen wel honderd chocoladeletters in! En je bent geen kind meer’.

Wullem denkt goed na. Lotte heeft gelijk! Hij is natuurlijk geen kind meer. Wullem hoort wat zijn kleine vrienden allemaal willen hebben; Lotte wil een magische Eenhoorn, Job wil technisch Lego en Leroy wil een racebaanauto.

En Wullem?

Wullem zal goed opletten of hij Sinterklaas ziet aankomen. Dan zal hij wel aan Sinterklaas vertellen wat zijn vrienden allemaal willen hebben.

En jij?

Vertel jij ook aan Wullem wat op jouw verlanglijstje staat? Dan vertelt Wullem het wel door aan Sinterklaas!